Pages

Tuesday, August 8, 2017

Still Alive

Hi korang.

Lama dah tak update blog. Literally busy. Biasalah kan, alasan yang sama haha. Tapi sungguh, tak menang tangan tau. One of the reasons blog aku unattended, I was up for an adventure for nearly a week! Jadi, sebelum up for such adventure, haruslah aku seorang zombie hidup siapkan lab work. Sampai ke malam stay up nye.

Anyway, aku develop minat baru.

Browsing flight ticket sambil tengok budget hotel. hahaha. Entah apa yang merasuk aku lepas balik dari China ni. Alhamdulillah, I feel expressed. Pergi negara orang, talk to the locals, tried their own local food, semua tu buat aku hidup. I feel so alive. Tak tau nak describe macam mana, tapi subhanaAllah hati aku macam jatuh cinta dengan 'tarbiyyah jaulah' ni. Rasa macam nak plan trip all over again.

Sebelum ni aku fikir, kau minimize je la cerita kat orang pasal trip kau pergi sana sini. Tunjuk gambar satu dua cukup. Nanti orang kata menunjuk pulak. Wild thoughts were on me. Sampaila aku baca satu artikel kat halaltravel.com. Aku macam terwow dengan artikel tu. Dia kata you can benefit the ummah by travelling dengan bagi review, tips dan doa.

Waaaahhhh, aku terpukul kejap. Kenapalahh tak terfikir. Padahal aku ada je medium nak share. Overloaded tips sebab setiap kali travel, aku yang plan. Bajet semua aku kira, sebab aku nak rasa yang aku travel ni worth it. Bila dah tak mewah macam study kat adelaide dulu, cenggini la jadi haha

Aku ni light traveler. Budget hotel doesn't hurt. As long as ada tempat berteduh, boleh tidur aku okay. In my next post, I will post more on my China adventures and share some tips with you guys. I will iAllah in a diff post.

I will try my best to share as much as possible. I am writing now to tell my readers out there that I am still alive and will continue writing hehe.

So guys,
See you in my next post!

Travel buddies in China
&
Summer in China was crazy!

Friday, July 7, 2017

Dad's Love

Aku tak tahu what happen lately, tapi aku dah terjebak dengan reality show 'The Return of Superman'.
Rasa macam mampu berhuhuhu je kan? haha

Anyway, for me it's a good Tv show reality.
Sarat dengan parenthood tips dan segala macam lagi. Aku rasa kat Malaysia pun ada jugak buat ala ala TROS ni, anak celebiriti macam Awal & Scha tu. Entah kenapa yang tu tak menarik perhatian aku sangat. Ya Allah, double standard pulak aku ni.

Rancangan ni buat aku feeling betul. Kalau bebudak tu/bapak budak tu buat something yang touching2 dah mula kelopak mata aku berair sikit sikit haha. Mungkin jugak rancangan ni fokus lebih kepada bonding antara anak dan ayah yang buat rancangan ni special bagi aku. Lepastu tengok akal budak budak ni, kiuttt sangaaat. Setiap kali tengok, setiap kali tu lah melting. Kadang-kadang pecah perut aku gelak sorang sorang tengok gelagat dorang. Dah la comel pandai pulak tuuu, acik geram tahu taaakk? Tetiba aku beracik pulak.

Salah satu sebab aku macam terkesan dengan TROS ialah macam mana setiap ayah dalam dunia ajar anak anak erti kehidupan from scratch. Macam mana dorang bentuk adab, protect anak anak dorang yang buat aku terharu at times. Sama macam Abah. Without realizing, abah banyak ajar anak anak dia macam mana nak survive dalam hidup. Aku tak pasti sama ada aku yang makin membesar (baca:matang) atau sejak arwah mak takde, abah semakin ambil berat dengan anak anak dia. Kalau dulu semua benda kena lalu mak dulu, bukan sebab tak rapat dengan abah tapi eventually mesti akan refer mak dengan semua perkara. Literally, aku rasa mak dah macam orang tengah untuk semua benda. Dan mostly abah akan tau semua dari mak.

Benda paling obvious bila tengok Abah banyak main peranan untuk ajar 'what life is like' kat adik bongsu aku. Adik aku tu pun walau dia dah umur 22 tahun, abang kakak aku semua risaukan dia. Dari kecik terlampau manja. Banyak benda kakak kakak dia yang buat. So dari bawak kereta, macam mana nk potong ayam, siang ketam, sotong semua adik aku belajar dari abah. hahaha. Kalau ada benda yang tak kena, abah aku selalu kata solution adik aku ialah panggil abah. Apa apapun ABAH. Yes she is like that.

Adik beradik aku ramai perempuan, so aku tengok serupa betul kteorang dengan family Dong Gook dalam TROS. Perangai ayahnye pun serupa, suka mengusik tapi dalam masa yang sama hero dalam keluarga.Beza dia cuma daebak tu bongsu je. Kalau family aku, along sulung. Kakak dia pun sama macam kakak2 aku. Kteorang sangat rapat dan saling bantu membantu. My sisters used to look after me masa kecik2 dulu. So much alike. Obviously Dong Gook tu manly dan athletic la sebab dia pemain bola sepak korea, yang tu abah kalah sikit sebab abah cikgu. Tapi abah cikgu yang disiplin yang disegani aherher. After all walaupun begitu banyak benda yang kteorang akan refer abah. Contohnya botol sos tak boleh bukak, tukarkan gas, sinki tersumbat, paip bocor, service kereta, dan masak rendang pun sekarang abah yang buat hehehe. Ingat lagi dulu dulu masa kecik abah dah ajar utk banyak berdikari. Alhamdulillah banyak kteorang belajar hasil didikan abah.

Dad, thank you for things you have done to us!
As I grow older, I can see tons of things and sacrifices you did for your kids.
People said, powerful women comes with an amazing dad behind them. And my Abah is one of the kind. Abah, Sarangae! <3 p="">

Wednesday, July 5, 2017

Superhero

Today marks my 1st laboratory day after my hari raya break.

I sometimes need a bit of recharging.

Dedicating this special gift to everyone who find things hard at times.


The Script - Superhero 

Because you are a superhero yourself! =D

Hwaiting!

Tuesday, July 4, 2017

Erti Syawal

Selamat hari raya, maaf zahir batin korang :)

Lepas seminggu raya baru nak wish kan. 

Biasalah dah besar besar ni, kalau balik rumah tu tak ada masa pun lah nak update blog bagai. Kalau tak bersilat kat dapur, tengah bergelumang dengan kain baju yang entah sampai bila agaknya takkan habis. Adik aku sampai marah tak bagi tukar baju banyak kali. Dia kata dah mandi pakai balik baju tadi hahaha. 

Entah la nak maintain rumah cantik hari hari bukan main susah. Kalau ada 2 makhluk cenonet balik rumah tok abah dia, lagi seronok dorang memerintah rumah tu. Semalam baru sahaja peristiwa tragis menimpa diriku. Habis kuih bangkit cheese aku hancur dimain dek Fateh yang dah nak masuk 2 tahun tu. Tahap curiosity yang melampau, dan kenakalan yang diluar kawalan. Bukan itu je weh, habis lip tint aku dikerjakan. Nasib baik tak habis separuh dia tumpahkan. Banyak istighfar aku baby sit dorang ni. Haih

Sebab tu aku cakap, dah tak nyempat dah ehh nak update kat facebook, blog, whatsapp pun aku dah tak rajin nak forward mesej selama hari raya. Aku lebih menghargai masa masa bersama family, sembang heart to heart dengan abah atau bergelak tawa dengan adik beradik aku, reminiscing all those memories dengan mak and yet we realized yang semua orang dah grown up dan dah pandai urus rumah dan layan tetamu. 

Raya tahun ni rasanya mcm raya 'mak  mak' sikit. Aku suka menerima tetamu dan pergi ziarah makcik makcik atau kenalan yang kteorang rapat tapi susah nak jejak kaki kat rumah masing masing. Masa syawal ni la peluang yang sangat baik. Senang sikit nak terjah rumah orang out of nowhere kan? hehe. Semakin lama kumpul dengan family besar, makin aku faham perbualan makcik makcik aku yang dulunya "hal orang tua jangan menyampuk" is not for me anymore. Chewah hahaha. Oh ya, hari raya ketiga aku diberi tugas untuk uruskan 8 ekor ayam untuk dibuat kenduri. Ingat tak dulu aku freak out nak masak kat makcik makcik aku? Sekarang dah berekor-ekor ayam dorang trust untuk aku perap dan goreng untuk kenduri. jadi aku dan kak yang bergabung tenaga sampai senyap je kteorang haritu masa mencuci ayam. Penat punya pasal leuls. Tak tahu la macam mana mak dulu boleh masak semua sendiri huhuhu. 

Syawal ialah bulan dimana korang boleh perbanyakkan sedekah too. Buat rumah terbuka, bagi orang makan, bagi duit raya etc semua tu kan form of sedekah? :) Disebabkan aku dah umur 24tahun, tetiba aku ada rasa nak bagi duit raya pulak kat family aku. Walaupun tak banyak tapi aku tahu dorang happy. Sebenarnya tu nak tunjuk appreciation aku kat dorang yang banyak tolong aku dan banyak support aku. Selama ni banyak dorang belanja macam-macam. So why not kan? :)

Raya bukanlah raya untuk kumpul duit raya anymore. Dulu masa stranded kat benua Australia dulu ada la terpikir2 pasal duit raya hahaha, tapi sekarang it is not a priority anymore. Excited to get all dress up etc etc pun is not an excitement anymore. Raya tahun ni, boleh pulak aku beraya dengan kasut yang dah macam crocodile dah. Sikit lagi je nak tercabut tapak dia. Memang polisi aku pakai kasut biar sampai tak boleh pakai dah, So raya ke 4 tapak kasut aku memang koyak habiss kahkah. Don't worry peopleee, I got a new shoes the next day. Sampai ke taiping kita g beli taww

After all, it is sunnah to dress up in a new clothes tapi berpada pada sudeh, Sebab kita nak menyambut erti kemenangan. Aku pernah terdengar satu tazkirah ni yang dia gambarkan bulan syawal ni seolah olah suasana kat syurga. Sebab apa? Sebab bulan ni penuh dengan kegembiraan, perbualan orang banyak yang baik baik dan orang banyak ziarah menziarahi persis suasana dia syurga. Allah, kalau kita rasa syawal ni pun dah ada aura kegembiraan apatah lagi syurga kan? :) 

Allah, please bless this month just like what you did during Ramadhan. 
Moga kita semua bergembira dibawah syariat & masih lagi dibawah ketaatanNya. 

Abah & anak anak nya.
Salam Eidul Fitri dari kami!

Friday, June 16, 2017

Dear 24 years old me

For the passed 24 years, you have worked hard in your life and you experienced a lot of bittersweet memories.

When things weren't on your way, you managed to get back up and fight for your battle.

You went through lots of things but eventually you accomplished your dreams and successfully graduated in your bachelor degree in one of the top university in Australia, well even the world!

You lost your strength for a while, because mom passed away when you needed inspiration and support the most but then everything were back on track. It took a little while to sort everything, and because it's you, you lifted yourself back.

6 years ago, you thought you were completely busted because enrolling in science stream was not your choice, but after all Allah knows the best. You are now a science master degree student in one of the most prestigious university in Malaysia. You are even blessed by a super cool supervisor.

You have this dream of becoming an English teacher in your school days and you thought you will never be one since you are now in science stream. Because it is you and the keen of spreading the knowledge you had, you were one of the kind now :) The feeling of satisfaction elevated you.

For the past 20 years, you learned about your faith but you never really feel the existence. But since tarbiyyah approached you 4 years ago, you are now growing to be a better muslimah every single day. You are now relying more on Allah the almighty. Keep growing and spread the beauty of this deen.

You were hurt deeply by a soul you treasure the most since you were at your teens. All those screenshots and morning messages were kept neatly in your photo albums for nearly three years. Maybe because you were afraid of missing it, but because you are this strong and this brave, you did not even open or even look at his facebook or even name to be specific. You deleted all about him and you are now completely move on. You told him that you will forget him, and now you really do. Way to go strong girl :)

You sometimes took people around you for granted, somebody who sometimes cares and really look after you. This 24 years old soul is now learning to be more appreciative. You are now free from the incomplete hopes, and now you are warmly welcoming new people in your life. You are now opening your heart again and now let's hope for a better future iAllah.

Dear 24 years old and 5 days me,

You have gone this far but still there is no promising future for you. So work hard.
Please love yourself, please concentrate to be a better you day by day. Be it your akhlaq, your ibadah, your health, your skin, your shoes, your clothes well everything! You won't feel contempt because you do it for yourself. You won't feel heart wrenching anymore thinking for other people. Thinking to work for a better ummah is the right way to do. Please don't carried away solely with a particular person. You have this big heart, do not let such tiny stuff overpowers your agenda.

#Future microbiologist is working hard
#Future tsukasa in waiting too. Eh
#Focus focus

Thursday, June 8, 2017

My Post-Grad Story vs Ramadhan

Ramadhan ialah bulan yang penuh dengan dugaan huhu.

Semalam memang hari lembik sedunia seorang Wan Syafiqa. Mungkin sebab aku terpaksa spend masa lama lama dalam lab dan terpaksa duduk kerusi tinggi lab yang tak membantu tulang belakang untuk duduk dengan posture yang baik haha, bukan itu sahaja, aku terpaksa mendaki bukit untuk naik ke mahallah dalam cuaca yang sangat panas. Dehydrated sesangat sampai dah mula dapat ulser dah sekarang T.T

Dugaan yang seterusnya ialah apabila DNA yang aku extract tak berjaya. Ya Allah I've been doing that works for 3 weeks now. Alhamdulillah semalam berjaya la dapat satu sample DNA yang agak concentrated sebenarnya for a sample only. Sample yang lagi satu tu sampai kesudah tak dapat. But that wont stop or the reason for me giving up. Kena double up effort and works. Maka berhuhu lah saya membaca journal, look for the exact method bagai. Penat nya bukan kepalang

Haih haritu baru sangat dapat my desired gene after 5 months just imagine peopleee. I was quite happy that I end up celebrate it by going to Pasar Malam. haha. Selama ni makan kat kafe je, sendu sangat kan sebab dah penat buat kerja dan hampa tu yang tak rasa nak pergi mana-mana. Tambah pulak sebab tak bawak kereta kat sini, lagi la limited peralanan tu huhu. petang tu terus shoot ke pasar malam. Dan aku pun tersenyum lebar, rasa macam nak beli semua benda kat situ.

Baru baru ni aircond lab rosak. Yang ni memang I kenot,
2 lab utama tempat bertapaknya Wan Syafiqa yang sudah redha dan pasrah.
Bayangkan lah, cuaca punyalah terik kat luar tu. Berpeluh peluh lagi sebab aku lah satu-satunya post grad yang paling rajin jalan kaki kat kampus ni haha. Kat sini yang tak bawak kereta bawak motor, sebab aku tak reti bawak motor, gunalah cara paling conventional iaitu berjalan kaki. Dekat bangunan ni pun dah kena turun naik bagai, bila takde aircond tu sengsara la sikit T.T

2 3 hari ni rasa macam dah hilang upaya dah sebenarnya. Semalam on the way balik ke mahallah, sempat aku berdoa supaya ada sister yang tumpankan aku balik. Tak payah la aku mendaki bukit nak naik ke mahallah. Mungkin itu lah the power of Ramadhan. Aku dan sister yang baru nak masuk kereta tu seakan-akan ada telepati. Lepas dia masuk kereta, dia turunkan tingkap dah offer aku naik tumpang dia. Hehehehe

Tapi bila aku dah sampai bilik, still terjelepok tak bermaya atas katil.
Sampaikan terawih kat masjid, aku dah separa sedar dah. Nur ajak ke bazaar kat area bandar kuantan ni sebab dia nak belikan mak dia baju untuk hari raya lepas terawih. Dan ketika itulah puncak segala-galanya aku memang nyenyak tidur dalam kereta sampaikan bila tiba uia, kawan-kawan aku kata aku dah serupa zombie dah haha!

oh Allah give me strength to complete my battle in such condition.
Semoga kekal bersemangat dan dapat Grad on Time iAllah.
Dan kerana Ramadhan, aku akan tetap terus berdoa dan bersabar :)

Sunday, May 28, 2017

Nour Ain & Mercury

Salam Ramadhan yang ke-3!

Sebenarnya aku dah lama nak update pasal satu produk ni, yang aku percaya akan keselamatannya tapi news baru baru ni dah menghilangkan percaya aku 100%. Konon macam nak update review pasal kehebatan produk ni la, nak support local produk dan Melayu konon-kononya. Entah kenapa banyak hold post sampai la hari ni lemme reveal some shocking news instead of a good testimoni hmm

Aku memang ada kulit yang sensitif, kira cepat tumbuh jerawat bagai. So masa zaman matriks, muka aku jadi lagi teruk breakout, most probably sebab aku rasa kulit aku dah makin nak mendewasa kot. Ni bukan masalah pencuci muka, tapi ni memang isu kulit nak matang haha. Kan ke kita selalu ada satu point yang kulit memang akan breakout teruk semua kan. So that was my point. 

Lepastu, arwah mak pun risau sebab kat pipi dah makin banyak parut. Aku lek je sebenarnya sebab masa tu entah la kenapa malas nak care pasal kecantikan wajah huhu. So mak aku bawa aku ke pakar kulit. Mahal gila weh serius tak tipu. Tapi kulit aku jadi semakin lawa la. Berseri seri heee

Tapi masalahnye mahal sangat weh, RM300+ memang jenuh la kan. 

So aku fikir-fikir last last beli skin care product kat Australia masa tu aku guna Sukin. Best je very veryy organic. Cuma bagi aku sukin ni sesuai untuk kulit yang takde masalah. Decided nak guna sukin masa balik Malayia tapi susah betul nak cari. Jenuh juga aku kena check produk dia kat mana. Argh stress. Mostly kat area-area KL. Tapi bila jumpa produk tu mahal juga ya ampun kat sini.

So I decided to switch to other skincare which is a local product. 

Aku pun try Nour Ain gara-gara testimoni kawan baik aku yang study kat Ireland sekarang ni. Kulit dia cantik, dan dia buat stock banyak2 bawak gi Ireland. Lepastu dengar testimoni dari kawan kak yang yang seorang doktor jugak, Tapi Wan Syafiqa bukanlah seorang yang menggunakan produk secara semberono, kata saintis ekekeke, so aku pun buat homework. Baca ingredient dia lepaastu search dan cuba. Banyak juga la benda aku search demi meyakinkan aku produk ni iAllah selamat sebab aku sangat skeptikal dengan produk local ni. Takut ada bahan berbahaya. 

Tapi obviously, mestilah ada limitation kan walau kita search macam mana pun. Kemampuan aku hanyalah sampai membaca dan tengok ingredient bukanlah sampai run clinical test huhu.

So aku cuba, kesan mashaAllah okay, 
Adik aku pun cuba best la overall. Sampai orang tanya pakai produk apa bagai. Memang berkesan. Pakai sabun je pun dah oke. 

Sampaila aku jumpa news ni yang buat aku rasa macam eeeeee nak ban balik produk local sampai hati!


Kemain kata dalam blog produk kami takde mercury bagai. Cehhh. Serius aku macam bengang jugak la sebab bukan senang aku nk decide beli produk ni dan pakai. Sekarang rasa macam tertipu. Perasaan ni sama macam dicurangi dulu haha.

Actually produk nour ain yang ada mercury ni satu je night cream dia. Aku wonder pengeluar ni dia tahu tak kesan mercury sebenarnya? Ish serius aku geram sebab aku pernah try night cream dalam trial pack dan pakai sampai habis lagi buat aku bengang T.T

Walaupun aku tak pakai night cream tu dah sebab dah habis, aku dah makin ragu-ragu dengan produk dia yang lain. Sekali aku kena, dah rasa macam possible je ada penemuan yang memberhaya pulak dalam produk-produk dia yang lain. Aku puji kkm yang selalu buat check up kat semua produk-produk ni. Kawan aku pernah cerita kadang-kadang dorang ni pandai, hantar test utk kkm yang takde mercury, tapi kat kilang letak mercury laju-laju. Ini pun salah satu unsur penganiyaan kat pengguna kot. 

Anyway, muka aku masih dalam kondisi yang elok je sekarang ni. Tak nampak apa-apa yang membimbangkan lagi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Okay dah separuh jalan aku tulis kekecewaan aku. Aku jumpa satu video tentang clarification nour ain tentang produk dia yang ada mercury tu.

Katanya, produk yang undergo clincal test dengan kkm tu tak valid. sebab batch number ke apa tah tu tak sama dengan produk yang di-test dengan kkm. 

Jadi mereka nasihatkan supaya nak purchase Nour Ain kena purchase kat kedai yang dapat kelulusan menjual barang dorang. 

Aku tag adik aku suruh dia tengok video ni tapi aku tulis jugak aku rasa macam nak tukar skin care kat situ hehehe, sekali nour ain reply kat situ lolll. Tapi okay la aku sejuk sikit baca komen dia kt situ 

KENYATAAN RASMI PIHAK ELSUHAZ (M) SDN BHD BERIKUTAN KES NOUR AIN NIGHT CREAM
.
Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera,


Pertama sekali, pihak HQ ingin memohon maaf diatas kekhilafan dan kekecohan yang timbul baru-baru ini. Sesungguhnya yang buruk itu datangnya dari kami sendiri, dan yang baik datang dari Allah SWT.
.
Berkenaan kes kenyataan pihak KKM tentang status Nour Ain Night Cream baru-baru ini, pihak kami berasa amat kesal atas apa yang telah berlaku kerana perkara/kes ini berlaku beberapa bulan yang lepas dimana pihak kami dengan penuh rasa professional dan tanggungjawab telah menyelesaikan dengan baik kes ini dengan pihak KKM. Setelah diselidik, kami dapati keputusan makmal bagi produk Nour Ain Night Cream yang dijalankan oleh pihak KKM berbeza dengan keputusan makmal yang kami jalankan. Walau bagaimanapun, kami dengan penuh rasa tanggungjawab telahpun menyelesaikan hal ini sebaik mungkin dengan pihak KKM dan mengikut prosedur-prosedur yang pihak KKM sarankan.
.
Tanpa diduga dan tanpa dibawah pengawalan kami, kami berasa amat kesal kerana perkara ini timbul dan menular dengan sebegini rupa beberapa hari yang lalu sedangkan perkara ini telah selesai antara kedua belah pihak. Oleh itu, pihak Elsuhaz (M) Sdn Bhd dengan rasa tanggungjawab sekali lagi berani menegakkan kebenaran dan telah mengeluarkan kenyataan melalui FB Live di laman Facebook kami. 
.
Menjawab persoalan berkenaan NOT number dimana banyak kekeliruan berlaku setelah berita ini tersebar. Malah ada beberapa pihak tidak bertanggungjawab yang menyebarkan berita ini telah mengeluarkan NOT number yang BUKAN dibawah pendaftaran kami. Jika diperhatikan dengan teliti, berita kenyataan KKM yang menular ini, NOT number pada Nour Ain Night Cream yang dikatakan ditarik balik ini telah lama TIDAK WUJUD. NOT number semua rangkaian produk kami termasuk Night Cream/Repairing Night Cream masih sah sehingga kini. Kepada yang masih ragu-ragu, anda boleh ke laman web bpfk dan menyemak NOT number produk Nour Ain Beauty Care.
.
Berkenaan status merkuri didalam Nour Ain Night Cream/Repairing Night Cream yang berada dipasaran samada pembungkusan lama mahupun baharu, sejujurnya dan seikhlasnya, kesemua produk kami InsyaAllah selamat digunakan dan BEBAS MERKURI. Seperti yang dinyatakan, pihak syarikat telah akur dengan semua prosedur-prosedur pihak KKM yang disarankan kepada kami beberapa bulan yang lalu. Jadi, kami YAKIN perkara ini telah selesai dan pihak kami PASTI tiada lagi sebarang masalah terhadap produk kami dipasaran sekarang. 
.
Kerdilnya kami dari Pihak HQ untuk memuaskan hati setiap seorang pengguna Nour Ain diseluruh Malaysia. Tetapi, kami amat berharap dengan usaha kecil kami bagi menjernihkan keadaan ini sedikit sebanyak membantu memberi jawapan di minda dan hati anda. 
.
Cintanya kami terhadap produk-produk kami samalah seperti cintanya kami terhadap anda semua. Tidaklah mampu pihak kami diatas nama Islam,Melayu dan Bumiputera ini untuk menipu pengguna kami diluar sana. Setiap perkara atau dugaan, bukanlah diatas pengawasan kami, tetapi telah ditulis jauh lebih awal oleh Allah SWT. 
.
Sekali lagi ingin kami memohon 1000 kemaafan terhadap perkara atau berita ini yang memberi kesan kepada anda semua. Selagi mana diizinkan olehNya untuk kami didalam bidang ini, akan kami terus berusaha memastikan produk-produk kami sentiasa suci dan selamat digunakan agar ia dapat membantu mengurangkan masalah-masalah anda serta menambah nilai didalam kehidupan anda.
.
Salam ramadhan al-mubarak dan terima kasih.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh.

Aku copy paste dari facebook. 

Korang boleh click link ni kalau nak tengok video dia.

Isu Nour Ain Menggunakan Produk Terlarang

Kalau betullah benda ni, aku harap aku bukanlah mangsa kepada 'fake' produk tu. 

At least kenyataan dorang ni buat aku percaya sikit la nak menghabiskan 3/4 nour ain soap aku tu sebagai tempoh berfikir aku sama ada aku nak teruskan pakai soap nour ain ni ke ataupun tidak.

Sekian. 

Salam free mercury everybody!