Pages

Wednesday, May 24, 2017

My fave Cooking Vlogger Gathering

OMG Maangchi held her 10th years anniversary party!

Mannn, I know my excited mood should be a few weeks ago. The excitement has to be all gone now. But duh I just received the news a few minutes ago, got very excited myself and decided to put this up on my blog, just in case if there's a fan of Maangchi out there, just like me you'll hit the jackpot hihi

I guess Maangchi is the face of Korean cooking after all. I am tempted to taste her food rather than any kind of Korean food out there. Even if I were given two choices of tasting food genuinely came from Korea and Maangchi food, surely I'll pick hers.

I am so her fans that I end up trying her recipes, lol.

I wish I can make her proud too with my Dakjim and Japchae haha.

I want to make friends, talk about food and meet Maangchi too! T.T


Please check her cooking videos on Youtube guys if you are a fan of Korean food and wanna try it out yourself. I procrastinated a lot with her videos, lol. 
Yup, I just can't help it...

Friday, May 19, 2017

日本のドラマ

Assalamualaikum peeps.

Tetiba tajuk dalam bahasa jepun pulak hahaha. Saje nak highlight tema.
日本のドラマ means Nihon'nodorame/Japanese drama.

Orang kata kalau nak tengok drama atau movie kena selalu cari yang ada message. Susah nak cari movie/drama yang decent sekarang ni, huhu. Tapi aku selalu ada rasa yakin bila cerita tu cerita Jepun haha. Aku bukan bias sebab last name aku Tsukushi tau ekekeke tapi sebab cerita Jepun banyak cerita yang berkisarkan keluarga, percaya pada diri, karier, ah banyak la lagi sebenarnya.

Okay basically rangka cerita ni pasal seorang peguam yang workaholic, apply kerja kat satu syarikat ni sebagai peguam, lepastu tempoh working trial dia 3 bulan. Dalam tempoh ni jugak dia kena baby sit anak boss dia, pergi hantar amik dari sekolah, kadang tu kena ganti boss dia pergi events parents bagai. At the same time kena maintain kerja kt office. Power gila dia kerja, aku yang tengok pun rasa penat. Dan masa kat childcare tu, dia end up jumpa sorang bapak budak ni yang sangat sayangkan kanak-kanak. Famous dalam kalangan kanak-kanak, which is very opposite la dengan perempuan ni yang tak pandai layan budak etc.

Wakanaba (female character) hidup susah dari kecik so decide nak belajar betul-betul dan kerja keras untuk ubah nasib hidup dia la gitu. Sebab hidup susah dan asyik kena kejar dengan ceti haram, hari hari dia belajar, baca buku law sebab dia nak selamatkan diri dia, buat semua benda kena perfect. Akhirnya dia membesar dengan jadi keras kepala betul dan straight forward dan workaholic gila. Perempuan ni mmg materialistik la, impian nak jadi kaya raya sebab dulu dah lalu banyak benda yang menyakitkan so I can relate. Dia hanya tahu semua hidup kena by law dan setiap keputusan yang dia buat tu perlu didasari dengan otak. Kalau hati kau cakap lain, tapi otak rasa benda tu relevan, then ikutlah otakmu. Pergh, heart wrenching jugak cerita ni, sebab dia keep on denying apa yang dia rasa, pastuu ego gilaaa. Aku rasa macam nak menjerit je kat Wakanaba tu suruh dia faham sikit hati dia, dah kenapa nak ego sangat? hahaha

So dalam cerita ni ada watak lelaki, Sato yang sangat baik & softhearted. Sampaikan dia jadi single dad bukan sebab dia nak pun, tapi sebab terlalu baik. Mak budak tu mintak tolong jagakan anak dia sampai la end up dorang kawin, mak dia lari dengan lelaki negro pergi New York, tinggal la dorang dua terkontang-kanting. Sato ni orangnya memang divine la. Pure sangat. hari hari senyum, kalau bukan salah dia pun dia mintak maaf. Hidup dia cukup la dengan anak dia Pitaro tu. Impian dia nak jadi chef pun dia give up sebab komitmen dia kat Pitaro padahal bukan anak dia pun at the first place. Sebabkan kebaikan dia ni, semua benda dia rasa berkorban sebab asyik fikir orang lain. Dia ni pun sama, aku rasa nak jerit je suruh dia sort sikit diri dia & fight for what he wants.

In the end both character dapat manage weakness masing-masing, jujur dengan diri dorang dan berjaya jadi berani sikit despite rasa malu dorang.

Cerita ni banyak jugak isu-isu yang lain. Ada satu eps ni aku memang tersentuh betul. Aku ni dah la sensitip sikit dengan cerita yang ada kaitan dengan keluarga & ibu bapa. Ayah Wakanaba ni datang Tokyo sebab dapat cerita Wakanaba ni nak kawin dengan orang kaya dekat office dia. Ayah dia seronok bukan kepalang la sampai datang office Wakanaba tumpang truck kawan dia weh. Sebabkan Wakanaba ni malu since ayah dia orang susah, Wakanaba cepat-cepat halau dari office suruh tunggu kat rumah dia je. Aim Wakanaba ni kan nak jadi kaya, so dia memang aim laki kaya kat office tu. Masa ayah dia nak berangkat pulang, ayah dia kasi buku bank ayah dia yang dari dulu ayah dia simpan, bank in setiap tahun 2705 yen sampailah anak dia nak kawin. Ayah dia akan bank in masa birthday dia, dan 2705 yen tu sebenarnya merujuk kepada  berat dia 2.705 kg. Ayah dia rasa ayah dia gagal jadi sorang bapak yang baik sebab tak dapat bagi kesenangan kat Wakanaba ni, tapi dia cuba yang terbaik supaya at least masa Wakanaba kawin, itulah benda yang dia dapat banggakan. Terus terbayang apa yang abah buat selama ni. Kasih ayah ni dia tak tunjuk je, tapi deep down inside dia sayang je kat kita. T.T aaaa sobss.

Banyak lagi highlight cerita ni, pasal hati seorang kanak-kanak yang nak perhatian ibu bapa, pasal impian and the list goes on. Menonton cerita begini kadang kala dapat membasahkan hati yang kering juga kan huhu. Mungkin sebab aku terlalu sibuk lately dan rasa takde 'me-time' utk refleksi diri

Kadang-kadang bila aku sorang sorang dan rasa macam kena recharge diri,selain dari cara conventional (rawatan jiwa to be specific;Quran, bangun malam etc) aku suka review balik cerita-cerita Jepun yang bagi aku naik semangat. Yang akhirnya mesej dia akan buat aku rasa, aku akan berjaya capai jugak kalau aku tak give up dan percaya pada diri. Cumanya mungkin la cerita Jepun ni kurang elemen ruhi/iman yang sebenarnya kalau kita nak capai sesuatu, kita kena rasa kejayaan kita dan usaha kita tu akan di'approve' oleh Dia, bukan solely depend on us =) Apa apapun, still kalau dia boleh buat kita dapat kumpulkan semangat untuk berusaha why not, right? Dan kerana itu juga, menonton setiap movie/drama itu juga perlulah dipandu dengan hati dan iman.

Bolehlah, kalau korang nak cari cerita ni:
Zenkai Girl/Full Throttle Girl :)

Tuesday, May 16, 2017

My teaching stories

Assalamualaikum!

Feel like I haven't publish any piece of posts since May came in. My research and my part time job really got me man. Just to make things clear hehe, I taught Spanish and English last semester and those classes had ended last week which I am so grateful of! Yeayy

Alhamdulillah most of the feedback are positive and the students really enjoy the class.  I am quite happy to know that actually. Last time I asked my students the reasons they wanted to learn Spanish, and one of the students said,

"Because the teacher is beautiful" Ehem, Estoy sonrojarse.
I feel like treating him ice cream afterwards hahaha ;P

Anyway, this is my English class story.

I taught a grown up Sudanese woman who happened to know very very little English. She only can speak Arabic. I almost have zero knowledge in Arabic. I haven't learn this language like for real, so the language barrier between us is so far quite huge. I can relate how Mr. Brown feel to teach multi-races people lol. Really it is hilarious and very heart-wrenching at times. I used gestures and every single movements and actions I can. Asking her to read and write were troublesome too. Not to mention that I used google translate to at least get her understand to what I am saying. Getting her to pronounce things were even harder. Making her to distinguish the words between "the" and "it" was also hard even though the spelling is really obvious, I don't understand why haha. But alhamdulillah after almost 10 classes, we are better at understanding each other. I was pretty relief to know that my English class would end last week, so I seek a lil help from her husband to fill up the feedback form. The feedback form need to be submitted to the office so that I can receive my claim. Her husband is also my lecturer and I enrolled in his class last semester. More or less we knew each other. Later on that day, he told me,

"My wife really likes you". I got my jaw dropped. Seriously.
I thought I was a fierce English teacher because I raised my voice quite a few times. Penat cakap sebab dia tak faham haha and sometimes she said she understand it but actually she did not. mehh :/

My lecturer asked me to continue teaching her English.
Actually, I rejected it a few times with the reasons that I am busy, I have no transport etc. And he offers me to pick me up from mahallah and send me back to the library.
I cannot say no since he is quite persuasive. Called my dad to tell him this and he was like, okay la tu. Ajar je la. Aiyoo

I sometimes couldn't sort myself out. Adoi. I hate myself for this.

Well, I just finished my 1st private class with her just now. Started to teach her back lol.
Please pray that sabr and ikhlas would always be my best companion =)

Ramdhan is coming soon.
Marhaban ya Ramadhan!

Sunday, April 30, 2017

Amazing Lombok!

Hai

Wan Syafiqa ni orangnya selalu unpredictable. So yeahh, sudden decision 2 minggu sebelum, beli tiket flight pergi Lombok! Nak kabo kat supervisor lepas beli tiket pun terketar-ketar takut cuti tak lulus leuls. Sebab tiket airasia tengah murah dan stress level tengah meninggi, keputusan tersebut telah dipersetujui oleh Abah dan Kak Yang yang turut serta dalam venture aku ke indonesia. At least ada orang back up, kalau duit tak cukup hehehe.

Actually aku dah lama nak pergi Indonesia ni. Teringin nak pergi Mount Bromo sebenarnya. Aku susun route dah cantik dah, turun kat surabaya-mount bromo-bali naik ferry. Tapi dangg tiket pergi surabaya mahal, rosak plan. Sape suruh tetiba sangat kan plan escapism dari dunia realiti haha. Brapa kali tah tengok tiket ni, akhirnya aku stumble upon Lombok yang harga tiket mampu milik la untuk seorang yang bergelar 'student tapi nak jalan' kind of person.

Check dengan naqibah takde program, dah isti'zan, supervisor pun dah lepas...so terus aku baca dan baca, pasal lombok dan baru susun itinerary. Aku ada perasaan yang pergi indonesia ni kena ada supir haha. Tak boleh nak jalan sendiri sendiri macam kat Aussie dengan Jepun. At last, kteorang decide untuk cari supir sahaja exclude segala fees, makan & hotel. Sehari ada la dalam Rm100+, IDR45000 kot. (include bbm which is minyak). Dan akhirnya kteorang dapat supir yang sangat baik dan best, pak henro ke herno ke nama dia. Sampai dah balik lombok pun aku masih confuse dengan nama dia hahaha. Okay, aku admit aku memang susah ingat nama orang. Tapi lepas tu tak berani nak tanya lagi sebab to be frank I asked him several times before tapi at one time lupa dan confuse balik.

Sampai-sampai je, supir bawak pergi makan. Ayam taliwang kot nama dia. Aduhh ku jatuh cinta rasa pertama dengan makanan dia!

Minum bersama jus alpukat @ avocado.
Lepastu 4 hari 3 malam aku asyik nak minum jus tu je haha

1st stop kteorang kat kampung tenun, sukarara.

Wan Syafiqa kan suka cuba benda baru. 
Abah & kak yang hanya selfie

Boleh try juga pakai pakaian tradisional dia. 
Free of charge. Abah taknak pakai sebab abah kata abah hangat haha

Soon after that, bermulalah episode amazing lombok secara berdush-dush.
Lombok seriously cantik sangat!

Stop 2 : Pantai Selong Belanak

Cantik macam beaches kat Aussie!
Lombok boleh nampak bukit-bukit lagi mcm ni.
Aussie nampak laut yang infinity haha.

Thought it's Maldives!
Sebab panas sangat, weols berteduh
dan minum air kelapa. Not planning to surf.

Notes: Pantai ni famous untuk surfing, kalau ada yang berminat boleh surf. Nasihatku yang ikhlas, sila bawak dan pakai sunblock tebal tebal sikit. Panas ya Allah. 

Stop 3: Masjid National Lombok. 

Okay masjid ni lawa sangat. Tour guide masjid ni pun best & friendly. Okay dah tak ingat apa nama dia tapi kteorang dikhabarkan yang masjid kat lombok ni banyak gila. Setiap kampung dia ada masjid. Pengajian pun setiap malam. Berbeza dengan bali yang serupa juga pulau macam lombok, tapi populasi dia hindu. Abah dah sampai bali like 2 years ago kot, so abah kata dia tak suka Bali sebab asyik tengok kuil ajer dan susah nak cari makanan halal haha. Testimoni orang lain pergi bali semua gembira je, tapi kalau tanya abah dia punya la kata tak seronok lol. 

Atas menara masjid yang boleh nampak almost satu lombok. 
Paling aku berkenan nampak gunung ganang belakang tu. hehe


Entrance masjid. 

Policy abah kalau pegi tempat orang ni, dia nak pergi masjid tempat tu. So aku rasa sebab tu dia tak berkenan kot kat bali banyak sangat kuil agaknya.

Semua gambar gambar ni banyak tour guide tu yang amik kan. So tetiba ada personal photographer pulak. haha

DAY 2 IS ANOTHER ADVENTURE!

Okay basically, hari kedua ni hari snorkelling Wan Syafiqa. Kami ke gili trawangan. (Gili maksudnya pulau). Aku bercita cita nk buat island hoping sebab area tu ada 3 pulau kecik lagi in which pulau2 lain lagi best for snorkelling. Tapi sebab sewa boat mahal gak. 1juta IDR. Ada la dalam RM300+. Kalau island hoping Rm400+. Actually kalau korang ramai aku rasa okay je boleh bahagi2. Tapi sebab pergi bertiga je, so nampak mahal sebab abah & kak yang kena tanggung aku yang unemployed ni lol. Tapi sebenarnya yang bukan main nak snorkelling bagai ialah orang yang paling ada share paling kurang dalam trip tu hehe. Aku rasa aku je eksited nak snorkelling ni sebab abah memang taknak masuk air. Pening katanya. Kak yang okay, tapi sebab dia tak pernah snorkelling & tak confident sangat dengan air dia jadi taknak pergi dalam sikit. so dia kejap je dalam laut.

Sebab baru lepas balik mukhayyam, dan dah buat water confident sebelum ni. Laju je kita terjun dalam laut tu :') Ikan dia lawa bebenorrr. Anyway aku puas la snorkelling tu. Bukan main lama dalam laut haha.

Soon after that, kteorang pergi another side of gili trawangan. 3km ride with bike! Aku tak igt berapa sewa, tapi  murah la. tak sampai RM5 kot satu basikal. Kalau taknak basikal, there's always option untuk kereta kuda. Tapi sebab aku rasa duit dah melayang naik boat, aku suggest naik basikal je.

So korang pernah tengok tak orang amik gambar atas buaian dalam air yang cantik gila tu. Tambah sunset pulak lawa bebenor la. So we wanted to produce the same exact picture.....

Okay, basically this photo is epic-ly failed!
hahahahahhaha

Masa aku tengah digelakkan oleh kak yang yang kata gambar aku kat buaian tu macam lembaga hitam yang sedang membuat percubaan naik ke atas buaian dan sering kali gagal, datang la photographer yang buat percubaan yang sama. Dia datang dalam keadaan senyap, dan aku pergi laju laju pun dalam keadaan senyap. Tetiba aku jadi pemalu. 

Jangan aku jumpa gambar aku kat page Lombok sudah!

Okay yang tu nama dia Pak Usman! Sebab nama dia ni senang tu yang aku ingat haha

Balik hotel malam tu, aku dah rasa kaki kurus sikit.
Serius.

DAY 3 IS BE.AU.TI.FUL 

The next day was island hoping sungguh. Kteorang ke area timur lombok. Tempat yang ada pantai pink tu. Bayar boat lagi. Serupa harga macam the day before. Aku tak tahu boleh snorkelling sekali sobsss. Kalau tak dah bawak baju lebih. Sebab kali ni snorkelling inclusive. Tak macam gili trawangan yang kena bayar IDR 1K for snorkelling, around RM30+. To be honest, aku rasa lagi best snorkelling kat sini!

Do you know that not every star belongs to the sky?

Banyak gila starfish dia weh tak tipuuu

I'm not kidding I tell you.

Ini tempat yang aku rasa unik. Dalam tengah-tengah laut tu ada satu pulau yang kita boleh berhenti tengah-tengah dia dan banyak gila tapak sulaiman yang terdampar. MashaAllah amazing. 

So we decided to wait for the sunset here. Worth the wait. 
It was beautiful :')

Batu payung! Kena transfer dari boat. 

Maka nikmat tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?

Malam tu aku request nak makan bakso. The best bakso I ever tasted. Okay tak payah la aku letak gambar bakso semua orang kenal bakso kan, hehe

DAY 4 : GOODBYE LOMBOK

Last day dah tak masuk pulau dah. Hanya enjoy pemandangan dan ke sasak village. Kampung sasak ni kampung tradisional suku sasak di Lombok. That was unique. Amaze aku tgk rumah dorang.

Last day ni nampak beno abah dah gelap! hahaha
Kteorang dah pesan pakai sunblock dia taknak. 
Yang pakai sunblock pun burn apatah lagi yang tak pakai pape. haha

Here is Kuta Beach! Unik sikit tak macam pantai yang lain.


Sebab gambar haritu terribly fail haha, 
berjaya dah amik gambar comel atas buai

Lepastu kteorang terus ke airport. Sebelum tu sempat bungkus ayam taliwang bawak naik flight makan bila sampai malaysia. hahaha. Ya ampun tak pernah dibuat orang. 

Lombok is just amazing with its culture and scenery. Not forgetting the food! I was literally happy with this vacation. Though it is a short vacation for me, I enjoyed it. A lot. Most probably sebab, makanan sedap, perut tak pernah tak kenyang masa kat lombok. I am a foodie so I dont mind spending on food. Makanan murah murah so aku beli pun cam tak kisah sangat. A comfortable vacation yang cukup serba serbi! Walaupun lombok bagi aku sunburn bila balik Malaysia, it makes me happy though. Sebab fernweh dah hilang, and stress level dah turun huahua. Well, aku nak repeat lombok lagi for another adventurous trip: Mount Rinjani Tracking pula :') 

Next week dah start naik bukit Pelindung kat Pahang. Let's see fit ke tak kita ni. hehe. 

So Lombok, see you again!

Tuesday, April 11, 2017

He


When I was 16 teen, I met someone whom I thought I'd end up with when I turned 24. 

He left, but I still know who he is. 

Monday, April 3, 2017

Roses die-hard fans

Hai

Siapa kat sini yang suka bunga?

Okeyh. Akulah manusia tersebut. Hehehehe

Generally, aku sebenarnya suka benda-benda wangi. Semua benda aku nak wangi. Dari hand cream, body cream, lotion, perfume, talcum powder. Semua kena wangi okay. Tak cukup dengan tu, kalau kat bilik aku tambah lagi pewangi bilik, dalam alamari sachet potpourri. Baru ada ala-ala aromatheraphy gitu hehe. Kalau ada lilin yang wangi dan murah kat Malaysia mesti aku dah lama beli. Dulu masa kat adelaide a few times juga la melabur lilin aromatherapy sebab murah dalam $2-$3 je. Dan disebabkan bunga masuk dalam kategori wangi dan cantik, I've fallen in love with flowers at the first sight. Benda ni makin menjadi-jadi bila aku study abroad. 

Orang kata typical girl ni sebab suka bunga huhu. Tapi sebenarnya kalau dalam kalangan kawan-kawan aku, aku ialah kaum minoriti yang sukakan bunga. Rata-rata kawan-kawan aku kalau buat survey dorang mesti prefer chocolate dari bunga. Pernah tengok tak bouquet of chocolate/ayam goreng yang viral kat facebook tu? Mannn, bouquet is made for flowers laaa hehe. Macam mana pun aku prefer bunga jugak.

Aku seorang yang tak sabar-sabar nak tunggu spring tiba masa kat Adelaide dulu. Belakang rumah aku dulu landlord ada tanam banyak buah. Tapi bunga ni dia jarang sikit dia tanam. Ada la dalam sebulan macam tu, mesti akan ada rose merah berbunga belakang rumah dekat dengan tangki air. Lawa ngatt. Dia akan berbunga kat celah-celah papan yang landlord bubuh. Rupanya landlord memang purposely bubuh papan kat situ untuk bunga tu. Sebulan camtu je kot bunga tu hidup, bulan bulan lain papan tu terdampar je tanpa tahu apa fungsi dia lol

Bunga pertama aku ialah bunga masa graduation. Family aku beli dekat Rundle Mall. They chose Roses! My faveee flower. Masa dapat bunga tu aku eksited kemain. haha.

Cantik kan? Terima kasih sebab beli bunga fave ittew

Lepastu aku dah tak pernah pernah dapat lagi dah. Ahahaha

Masa aku final year dekat Aussie, beriya aku nak jejakkan kaki kat ladang festival Floriade. Festival tu is a big festival untuk ladang tulip kat Canberra. Aku ingat lagi masa tu raya haji. Gigih aku drive mpv bawak adik2 ke Canberra untuk 3 jam. Balik hari pulak tu hehe. Aku memang diehard fans of these two flowers. Roses dengan Tulips. Jadi takkan ku lepaskan peluang nak pegi ladang tu. You know you find serenity and the sense of calmness bila spend kat ladang bunga. 

Boleh nampak kan ada lautan bunga kat belakang? Masa ni 
aku happy sangat. Rasa macam nak lompat lompat sebab eksited sangat 
tengok bunga. hoyeahh. Floriade festival, checkked. 
Oh yellow tulips is my fave btw. 

Masa ni raya haji, aku pergi rushing rushing amik kereta kat city lepas solat raya. Jadi aku tak sempat nak tukar baju, Adik2 ni sempat balik rumah dan hanya menunggu kedatangan gua. 

Spring 2015. Masa ni dah panas dah. Aku date dengan kak mas je berdua.
Pergi Lavender farm yang 2 hours drive dari Adelaide. Masa kteorang sampai tu, 
owner farm tak bagi masuk dalam farm lelebih sebab dorang jumpa python yang berbisa 
kebun tu. 

Pastukannn, baru baru ni aku susun balik barang penjagaan kulit aku. Aku beli sikit sikit. Ada juga yang dari tahun lepas pakai tak habis habis. haha. Kalau ada duit lebih dan berkenan dengan sesuatu barang tu aku beli la. Aku sangat spontaneous yang eventually aku tak perasan pun interest aku terhadap sesuatu produk tu rupanya ada mutual values. 

Roses products!

Baru aku perasan, unconsciously banyak segala lotion perfume aku ni roses oriented. 

Sebelum ni aku guna talcum yardly, English Rose. Baru ni je yang rasa nak tukar angin skit beli Red rose. Yang botol soft pink tu fave talcum beli kat Adelaide, kat Discount Chemist harga dia $3 something. Jenama Grace Cole : White Rose & lotus flower. Wangi sangat sangat. Bau dia soft sopan sopan je. Kalau yardly ni dia strong sikit. Tambah Red Roses dia. Lagi strong. 

Sweet cranberry rose tu aku beli dekat Bath & Body Works. Beli sekali dengan Hafsah & Safy. That is the sense of our friendship gituu. Bau dia wangiii sangat & sweet! kalau apply lepas mandi, lepastu pakai baju & keluar bilik, bau dia mmg melekat dekat baju & bilik tu sendiri. Tahan 16 jam. I feel like a winner because the price dropped from RM65 to RM25. hehe

White Musk : Smokey Rose. Beli kat body shop. Junior tolong belikan kat Adelaide because the price diff macam ketara gila. Sengkek weh beli kat sini. Masa ni elaun baru masuk. So self award dengan perfume sebab aku dok teringat je kat dia dari 1st day bau. Addictive!

Please ignore the innesfree charcoal mask kat sebelah tu. It just happened to be there. Safy gave me as a gift she bought it from Korea. Thank you dear!

Perfume bilik punnn. haha. Ni nama dia Princess Rose. 
Aku beli kat Daiso, harga Rm5++
Best bau dia, berkesan la dalam bilik aku yang sekangkang kera ni

Obesesi aku terhadap bunga telah mencetuskan beberapa impian dan juga angan-angan haha. 

Ada 18 Best Flower fields yang bila tengok rasa nak nangis sebab cantek sangat T.T


Jemput tengok, supaya korang yang suka bunga pun boleh mula berangan macam aku.
Hahaha.

Doakan kita dapat sama sama pegi, okay? 

Thursday, March 30, 2017

Weird me

Assalamualaikum peeps.

Now holiday is over. Get back to my normal days and headache lol.

I don't know why but I have such a lazy ass this week! Having my time alone is quite addictive and at the same time it keeps my energy drained. I love to see people, but going out is not really my 1st option though because it is always hot out there. Omaigad, I sound so sassy here -__-

Perhaps, if I am living with roomates at least, I would not feel this lost I guess. I need to recharge this energy, by meeting people and going to the lab.

I should have been doing this last 3 days. I mean working in the lab. Kata nak grad on time -..- Well, I did actually. Transferring my DNA samples looking for dry ice and sending it back to the 1st Base. Soon after that, I received a shocking news that makcik cleaner kena rasuk kat lab.

Whaaattt $#%^#^#

It was early in the morning when she saw a figure with red eyes wandering around the lab that I am working in. Okay, I admit it that my lab surrounding is quite gloomy with lots of unseen corners. It is somehow quite logical if those figure could appear out of nowhere. Normally I am not affected with this kind of story. I have this heart which does not care of anything. Weirdly, I feel the other way around this time. Padahal dengar cerita pun tak complete. Entah kenapa jiwa ni memberontak takut nak pergi lab kenapa pulak ni heeeii -___- Goosebumps, please go away. Man, you've been living in a 10 stories empty mahallah before for a few months and the only level who had people living in it was just my level and only 3 rooms were occupied that time. Dulu tak rasa pape, ni dah dah kenapa gelabah pelik pelik pulak ni lahaii. I hate myself now :/

I have no reasons to get headache.

But I just had, thinking too much and isolating myself in my room. It is not normal for a person like me. Obviously...

Paksa diri untuk pergi lab jom!

.


.


T.T