Pages

Friday, September 3, 2010

Terima kasih, KAWAN.

I was back to school this week with sadness. Really2 sad ! :( so as soon as i done praying. syahirah n other dorm mates surrounded me. dorg duduk n tanye.

"wan kenapa ni? mcm sedih je. what happen ?"
muke aku time tu usah cerita la.mmg xde mood. ahh, toye semcm.
"aku..aku da...dgn dy"

aku pelok syahirah. terasa sgt time tu. i was crying again. ntah berapa galo0n da air mata aku kuar. hanis dtg, usap2 blakang aku.

"betol ke nie wan ? mcm xpercaya je. kau mcm nie aku pon terasa tempiasnye. ish, kenapa aku rasa sedih jugak ni."
"kenapa ni nenek? aku da hilang ayah. aku hilang atok aku sekali ke ?"Bella dtg duduk tepi katil aku. aku tau dia xtau apa2 cerita. niat dy nk bergurau. rupa2 nye btol2. trus dy tnye lagi.
"ehh betol ke nie?" aku mengangguk2.
"aah bella. betol. " :(

that time. kawan2 aku tanye aku kenape? aku xtau nk jwb ap. senyap aje. aku ckp aku xfhm. memang xfaham kenape dy buat mcm tue. xde sebab yang konkrit. aku xbleh trima sebab tu..x boleh langsung.xpe lahh.dorg suh aku mandi. so capai towel pg shower. bru je aku nk masuk dlm shower, safy bru kuar.

"oyh, kenape nie ?"
aku senyum jea. xlarat nk ckp.aku trus msuk lm shower. bukak air.
"eyh wan. ko tgk x vid yg aku suh ko tgk? aku chat ngn yen tau x?"n..blah3. happynye kwn aku nie. aku tumpang gembira safy. :)
aku donggakkn air shower tue bia sampai muka aku. ahh, sakitny xilang lagi. aku jerit dlm shower tue.
"saffyyy!! aku da xde pape ngn dy!"
walopon byk air yg bjujran atas muka aku. aku still dpt rase air mata aku kuar.
"aku tau."safy jawab.

aku terdiam. aku tau dy ckp mcm td nk buat aku lupa masalah aku.kau bwat mcm mane pon safy, aku still pkir jgak. sorry.

"kenapa aku rase dy buat mcm tue sbb terpaksa? aku rase dy ad sbb laen. "

aku diam lagi. mandi.mandi.mandi. aku kluar shower.nmpk safy kt sbelah shower aku. ohh, dy tunggu aku rupanya.xpelahh. aku kuar nk blik dorm dgn dy. tbe2 jmpe ain.

"wan are you okay mama wan?"
"no, i'm not okay."
berkaca blik mata aku.
"eyh, don't cry. shhhh..shhh.."
safy dr belakang lari..trus tutup mata aku.
"dahh!! jgn nanges!!"dy jerit.
aku senyum..tp xbleh thn.meleleh jgak akhirnye.

*Berbuka puasa. dining hall.

aku tgk safy senduk nasi. dy buh utk satu meja. smpy turn aku.
"cukup x?"
"ish byk sgt. buang lagi."
kawan-kawan smea plik pndang aku. aku tau dorg plik nape nasi yg aku mntak agk sikit dr biase. sorry, aku xlalu nk makan.
"wan, habiskn nasi."
"sorry, aku xlarat. perot sakit"
"da masuk angin la tue? awat hang xmkn wan ? dr bler hang xmkn nie ?"
"aku mkn lahh.tp skit je.xlalu"
"hang nie laa...da2."
.......................................................................................................................
"safy, aku nk call dy mlm nie."
"ok. kau nk aku ad kt sebelah ke? "
"aah.nk."aku angguk.

aku pergi mintak aisyah krim halia.arhh..nk sapu kt perot.skitnye rase. aku masuk je dlm dorm phoenix 2. aisyah tanye..

"anything to story?"
aku nganguk n trus bercerita. kwn2 aku kasi support.mlm tue aku xlarat nk terawih. perot teramat la skit.

*mlm. phoenix 1. lepas prep.

"wan jom makan !"
perghh..mlm tue.dorm aku gler kaya dgn mknn.bella bwk cucur udang.khairan bwk murtabak. syahirah bwk spageti n bandung.perghh,.sedap.najwa bwk yong tau fu.miza bwk air honeydewn kuih muih.sarah plak bwk 3 jenis mee. hehe. abes la smea pakse aku mkn. mkn jgak la. sbb sedap.haha.tp tyme tue aku asyik igt nk call jea. tp kwn2 aku xbg call. dorg suh mkn kenyang2 and tdoe.hmmm..tp..aku degil.

* after light off..

be patient wan. sabar2.call dy dlu.relax..perlahan2.hmm.aku pg call dy tnpa pengetahuan kwn2 aku. mula2 dy xangkt. tp lepas tue dy angkt. dy ckp acuh x acuh. sedeh nye aku rase.xsempat aku nk ckp "bye" dy da tutup. sgt kasar. aku xkre. aku capai journal tue and trus menulis.

"IF YOU ASK ME, HOW MANY TIMES MY HEART HAS BEEN BROKEN, I WILL TELL YOU TO LOOK UP AT THE SKY AND COUNT THE STARS"

4 comments:

his midori said...

ceit!!
anyway...
be strong babe...

nur iqa said...

wan...be strong..;)

zolotai said...

assalamualaikum..
utk insan yg bernma
WAN SYAFIQA BT MEOR HISSAN

Ya ALLAH…
Berdiri di tangga kemewahan, kenikmatan dan kesenangan
Keindahan dunia ini menganggu ku
Kemanisan hubbu dunya ini mencarik-carik imanku
Dimanakah aku tanpa kecintaan padaMU

Aku runsing Ya ALLAH
Aku berlari ke sana dan ke sini
Aku mencari dan terus mencari
Dimanakah ku tagih cinta Ilahi
Bagaimana harus ku bayar nikmat yang Kau beri
Sedang aku tidak diuji
Maka saat aku tidak diuji, adalah ujian yang terbesar sekali
Andai bisa aku berbicara denganMU
Dan ku harap Kau mendengar pengaduanku
Sungguh aku bukan bercakap kosong
Inilah keluhan hatiku
Yang merindu cinta MU, yang mengharap keredhaan MU….

Ampuni aku Ya ALLAH
Aku lemah lagi tak bermaya
Melawan sesuatu yang digelar fana dunia
Aku tak mampu Ya ALLAH,
Belenggu ini menghimpit ku…
Belenggu ini menghiburkan hatiku
Sehingga aku senang dengannya
Sehingga aku takut kehilanganna
Sedang cintaMU itu sangat luar biasa…
Sedang cintaMU itu lebih dari segala-galanya…

Sungguh aku tak layak Ya ALLAH menghampiri syurgaMU
Dan pasti menggeletarlah seluruh tubuhku mendengarkan api nerakaMU
Lalu ke manakah langkahku
Selayaknya dimanakah tempatku
Atas redhaMU ya Rabbi..
aku hanya menuruti
Andai aku diseksa, kan aku patuhi
Asalkan Kau meredhai hidupku ini

Terima Kasih Ya ALLAH kerana sudi menyayangi diri ini
Terima Kasih Ya ALLAH kerana sering mendengar pengharapan serta pengaduanku
Terima Kasih Ya ALLAH kerana sering bersama-sama denganku,
tak kira apa keadaan imanku
Sesungguhnya Ya ALLAH,
cinta ku hanya milikMU…


"Demi Allah yang Esa, sesungguhnya tidak disediakn jalan yag mudah untuk menuju cintaMU, mnitis air mata tatkala merasa semakin jauh.. Tetapi janji Allah tetap segar & mekar tiada pengkhianatan.. Kerana ku tetap yakin, Allah mengatakan: "Wajiblh cintaKU kepada orang-orang yang berkasih sayang padaKU.."

~(As-Syahid Hassan al-Banna)~

Wan Syafiqa said...

weyh, thank you sgt2. aku sayang korng. thanks sebab slalu support aku. :)